Bericht

Maak kennis met: Stefanie Vermeulen

Geplaatst op 24 april 2021, 07:57 uur

In de rubriek 'Maak kennis met" stellen wij verschillende mensen voor.

Vandaag: Stefanie Vermeulen, kwartiermaker van het Urban Living Lab Breda

"We willen allemaal gezien en gehoord worden. Maar dan écht."

"Mensen zien en een stem geven die werkelijk wordt gehoord, dat is waar het bij mij om draait. Het liefst die van de unusual suspects, want die worden vaak vergeten, staan aan de kant, of in de hoek. In Breda doen Henk Schol en ik dat met de Stad van Straks, het platform van periodieke kranten, video’s, live cafés en podcasts. UrbanLivingLab Breda is de vaste partner van StadvanStraks."

"Mensen in Breda weten heel goed hoe het met hun gaat, wat hun mogelijkheden zijn en wat ze nodig hebben om een tevreden leven te leiden. Wat ik zie is dat veel mensen niet alleen een hamer nodig hebben om hun leven op te bouwen, maar ook een zwaard, om te vechten tegen de krachten die tegen hun werken, of pal voor hun staan. We zoeken met ze naar ruimte waarin ze weer bewegingsvrijheid krijgen. Wanneer wij samenwerken met de gevestigde partijen dan starten wij dus altijd bij de mensen, de inwoners."

"Als kwartiermaker bij het Urban Living Lab houd ik mij bezig met allerlei transitievraagstukken, zoals de eigenaarschap en zeggenschap van onze data. Ik heb het ontzettend naar mijn zin; ik begeef me in een netwerk van fantastische, onafhankelijke, eigenwijze andersdenkenden."

 

Illustration
 
Deel dit: