Stad van straks is het platform waar wij de weg naar een toekomstbestendig Breda in de schijnwerpers zetten. Hier vind je dilemma’s en debatten, uitdagingen, kansen en mogelijkheden. En vooral veel inspiratie voor de toekomstbestendige stad. Je vindt ons op insta en Facebook.

stad van straks café

Omgevingsvisie

Tientallen kijkers actief in de chat en een panel van twaalf 'vooruitzieners' die de toekomst van Breda verkennen. Groene daken, maar ook woningtekorten, meer bankjes in de stad, duurzame stadslandbouw, onderwerpen te over. Binnenkort slaat de gemeenteraad met onder meer deze inbreng piketpalen en wordt het 'kompas' ingesteld dat aangeeft in welke richting de stad zich gaat ontwikkelen. Wil je even terugkijken naar de samenspraken over de Bredase stadseconomie,wonen, de binnenstad, de gezonde, vitale, de inclusieve stad, de vele veranderingen die ook Breda raken.
In september 2020 organiseerden we het StadvanStraks Natuurcafé. Een bijzondere live uitzending, want niet eerder gingen deze drie groepen mensen in Breda met elkaar tegelijkertijd in gesprek: de traditionele agrariërs, de vernieuwende boeren en de belangenbehartigers van de natuur. De agenda's liggen nog wat uit elkaar, en toch besloten ze dat ze met elkaar gaan samenwerken, omdat ze elkaar nodig hebben in die stad van straks. Heb je het gemist en wil je het graag terugkijken.

Aankondiging

Binnenkort organiseren we het Stad van Straks studentencafé. Een toffe LIVE Talkshow op BredaNu met publiek, interessante gasten, live muziek en een drankje, waarin we studenten een stem geven, en actuele onderwerpen die hun raken in de spotlight zetten. Studenten worden momenteel hard door de coronacrisis geraakt. Thema’s als eenzaamheid, financiële problemen en woningnood waren al harde realiteit voor veel jongeren en worden door de corona crisis nu nog urgenter. Wij zijn op zoek naar jullie verhalen. Heb jij interesse?
Soon!

Krant

instagram

Op onze Instagram vind je onze nieuwste content! Neem hieronder alvast een kijkje en ga ons volgen om op de hoogte te blijven van wekelijkse content!

Tot straks!